سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

Academic center for Education, Culture and Research - Khorasan Razavi

سه شنبه ، 11 اسفند 1394 کد خبر:1696 تعداد بازدید:756

مدیرگروه پژوهشی افزودنی‌های غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی: به زودی شاهد ورود محصولات تولید شده در گروه به بازار مصرف خواهیم بود

اشتراک گذاری

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر فرشته حسینی با بیان این مطلب افزود: به زودی شاهد ورود محصولات تولید شده در گروه به بازار مصرف خواهیم بود. وی با اشاره به عقد قرارداد دو طرح کارفرمایی با ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی-فناوری ریاست جمهوری و همچنین یک شرکت خصوصی در سال جاری، ادامه داد: اخذ مصوبه یک طرح پژوهشی از دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی و کسب مجوز انجام دو طرح پژوهشی داخلی در کنار دو طرح پژوهشی در حال اجرا، پیگیری دو عنوان ثبت اختراع، ارائه مقالات علمی- پژوهشی متعدد در همایش‌های ملی و مشارکت اعضای هیات علمی گروه در برگزاری همایش، نشست‌ها و مجامع علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی از جمله سایر فعالیت‌های گروه پژوهشی افزودنی‌های غذایی در سال جاری می‌باشد. وی برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی رنگ‌های طبیعی خوراکی را از دیگر فعالیت‌های شاخص گروه در سال جاری ذکر کرد و گفت: هدف اصلی کارگاه، انتقال دستاوردهای علمی و تحقیقاتی گروه به مخاطبین از طریق آشنایی آنها با انواع رنگ‌های خوراکی طبیعی و اهمیت کاربرد آنها در صنایع غذایی و دارویی، شناسایی روش‌های تولید و پایدارسازی رنگ‌های طبیعی، شناخت روش‌های ارزیابی رنگ و سیستم‌های رنگ‌سنجی و نیز معرفی روش‌های کاربردی شناسایی تقلبات رنگ‌های خوراکی در محصولات غذایی بود. دکتر حسینی انجام تحقیقات در خصوص شبکه برنامه علمی آینده پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی با همکاری سایر گروه‌های پژوهشی پژوهشکده را از دیگر اقدامات علمی-پژوهشی گروه در سال جاری ذکر کرد. مدیر گروه پژوهشی افزودنی‌های غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تلاش در جهت جذب اعتبارات پژوهشی از طریق تعریف پروژه‌های کاربردی مورد نیاز صنایع، پیگیری مسیر تجاری‌سازی دانش فنی‌ کسب شده در مقیاس نیمه صنعتی و پیگیری ثبت مالکیت‌های معنوی دستاوردهای علمی-پژوهشی را از برنامه‌های آینده گروه برشمرد. وی در ادامه یادآور شد: تلاش در جهت تعریف پروژه‌های پژوهشی مشترک با سایر واحدهای جهاد دانشگاهی و نیز سایر مراکز علمی-پژوهشی، ارتقاء کمی و کیفی اعضای گروه از طریق جذب اعضای هیئت علمی جدید و شرکت در دوره‌های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت، افزایش انتشار مقالات علمی-پژوهشی حاصل از انجام طرح‌های پژوهشی، افزایش کمی و کیفی دانشجویان تحصیلات تکمیلی تحت مشاوره و راهنمایی و مشارکت در برگزاری و شرکت اعضاء در همایش‌های ملی و بین‌‎المللی از دیگر برنامه‌های آینده گروه است. وی در خصوص توسعه فعالیت‌های دانش بنیان در گروه، اظهار داشت: با توجه به اینکه در جهاددانشگاهی همواره به دید کاربردی، توجه به نیازهای جامعه، تجاری سازی یافته‌های پژوهشی و کاربردی کردن نتایج طرح‌ها توجه شده است، در گروه پژوهشی افزودنی‌های غذایی نیز همواره رویکرد فوق در انجام فعالیت‌های پژوهشی مدنظر بوده است، لذا مهمترین برنامه سال‌جاری و سال آینده گروه، پیگیری مسیر تجاری‌سازی دانش فنی‌ کسب شده در مقیاس نیمه صنعتی و ورود محصولات دانش بنیان گروه به بازار مصرف پس از اخذ کلیه مجوزهای بهداشتی لازم می‌باشد. دکتر حسینی با بیان اینکه در حال حاضر اقتصاد دانش بنیان که ایده‌سازی و تجاری کردن آن ایده‌ها است، منبع اصلی درآمدها درکشورهای توسعه یافته است و جامعه امروز ما نیز بیشتر از هر چیزی به اقتصاد دانش بنیان احتیاج دارد، افزود: خوشبختانه رویکرد دولت در سال‌های اخیر حمایت از پژوهشگران درخصوص عملی شدن تبدیل نوآوری‌ها به تکنولوژی بوده است. وی ادامه داد: برای آن که شاهد دستاوردهای این رویکرد مثبت در سال‌های آینده در سطح جامعه باشیم، باید سیاست‌های اتخاذ شده در دولت و به تبع آن مراکز پژوهشی، به نحوی اتخاذ شود تا ترس از تاسیس چنین شرکت‌هایی به خاطر مشخص نبودن سرنوشتشان در آینده در بین پژوهشگران کاهش یابد و ارتباط بخش‌های تحقیقاتی در کشور تقویت شده و فرهنگ کار گروهی و تیمی در بین محققان شکل بگیرد تا هم افزایی دانش‌های کسب شده منجر به نتایج اثربخش شود. به گفته مدیر گروه پژوهشی افزودنی‌های غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تلاش در جهت نزدیکتر شدن ارتباط بین صنعت و مراکز تحقیقاتی نیز سبب ایجاد دانش‌های اجرایی مورد نیاز جامعه خواهد شد. وی تصریح کرد: مهمترین نکته مثبت فعالیت‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی در سال گذشته، ورود به عرصه عملی تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان است که در مورد محصولات مختلف، با الگوها و راهکارهای متفاوتی، سیاست‌گذاری انجام شد و نتایج به دست آمده در این بخش در سال‌های آینده، تجربه بسیار ارزشمندی برای مجموعه جهاد دانشگاهی به همراه خواهد داشت. وی تعامل و ارتباط بسیار خوب با دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و تحقیقاتی و سازمان‌ها و نهادهای دولتی استان را از نکاتث مثبت در فعالیت‌های پژوهشی جهاددانشگاهی استان دانست. به گفته وی، از جمله چالش‌های فعالیت پژوهشی در سال گذشته، کاهش بودجه‌های پژوهشی مصوب دفتر مرکزی، کاهش بودجه‌های پژوهشی سازمان‌ها و نهادهای دولتی و عدم سرمایه‌گذاری برای تجهیز آزمایشگاه پژوهشکده بوده است.