سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

Academic center for Education, Culture and Research - Khorasan Razavi

دوشنبه ، 14 مرداد 1398 کد خبر:5082 تعداد بازدید:

معاون پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی اعلام کرد: آغاز برنامه اقتصادی-تولیدی با رویکرد معرفی محصولات فناورانه و دانش بنیان این پژوهشکده

اشتراک گذاری

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: آغاز برنامه اقتصادی-تولیدی با رویکرد معرفی محصولات فناورانه و دانش بنیان این پژوهشکده به جامعه و ورود آنها در سبد غذایی افراد و جهت‌دهی فعالیت‌ها و اولویت‌بندی آنها بر اساس بازخوردهای گرفته شده از مهمترین فعالیت‌های پژوهشکده در سال گذشته بوده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر فرشته حسینی با بیان این مطالب افزود: از سال گذشته تا کنون، محصولات مختلفی با استراتژی تولید توسط خود جهاددانشگاهی و تولید سفارشی در واحدهای تولیدی خارج مجموعه جهاد تولید و عرضه گردیدند.

به گفته وی، پیگیری اخذ موافقت قطعی پژوهشکده از دفتر مرکزی جهاددانشگاهی از جمله فعالیت‌های دیگر انجام شده در سال گذشته بود؛ در سال 97 مراحل ارزیابی و تصویب درخواست موافقت قطعی پژوهشکده در شوراهای تخصصی جهاددانشگاهی انجام و در تیرماه 98، پس از موافقت هیئت امناء جهاد دانشگاهی، موافقت قطعی پژوهشکده مورد تایید قرار گرفت.

وی کسب عنوان پژوهشکده برتر استان در سال گذشته توسط کمیته علمی برگزاری هفته بزرگداشت پژوهش و فناوری را از افتخارات پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی دانست.

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی همکاری در تشکیل کمیته تخصصی صنایع غذایی ذیل کمیسیون نوآوری کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری خراسان رضوی با هدف استقرار نظام نوآوری در صنعت غذا را از جمله فعالیت‌های دیگر پژوهشکده ذکر کرد.

دکتر حسینی ادامه داد: در این راستا سلسله جلسات تخصصی با حضور نمایندگان مراکز علمی-پژوهشی فعال استان در صنعت غذا و دست اندکاران این صنعت برگزار و مشکلات موجود در افزایش بهره‌وری و ایجاد نوآوری صنایع غذای استان و راهکارهای رفع آن مورد بررسی قرار گرفت.

وی بیان کرد: از جمله رویکردهای پژوهشکده در سال گذشته، هم افزایی پتانسیل های با سایر مراکز پژوهشی این نهاد نظیر پژوهشکده گردشگری و بیوتکنولوژی جهاددانشگاهی در ارائه محصولات و پیشنهادات پژوهشی مشترک برای دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مختلف بود.

به گفته وی، پیگیری پروژه‌های قابل اجرا از آستان قدس، بنیاد مستضعفان، شهرداری، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، آموزش و پرورش و ... بخش دیگری از فعالیت‌های شاخص سال گذشته پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بوده است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته آزمایشگاه تحقیقاتی پژوهشکده عضویت فعال خود را در شبکه ملی آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی آغاز و خدمات تخصصی در این قالب به دانشجویان و مراکز همکار ارائه نمود.

دکتر حسینی افزود: در شرکت دانش بنیان گلچین توس زایشی از پژوهشکده، فاز توسعه شرکت در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی پیگیری و در ابتدای سال 98 مراحل راه‌اندازی انجام و بهره‌برداری از آن آغاز گردید.

وی اجرای طرح‌های پژوهشی ذیل شبکه برنامه گروه‌ها، طرح‌های کارفرمایی، ارائه خدمات آموزشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی و ... را از مهمترین برنامه‌های سال جاری پژوهشکده دانست و اظهار کرد: اخذ موافقت قطعی پژوهشکده از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، تثبیت ساز و کار برنامه تولیدی- اقتصادی پژوهشکده، راه‌اندازی و تثبیت برنامه تولید فراورده‌های میوه و سبزی در پایلوت میوه و سبزی و تلاش در جهت اخذ طرح‌های کلان استانی و ملی از دیگر برنامه‌های پژوهشکده در سال جاری است.

وی در خصوص فعالیت‌های پژوهشکده در جهت ارتباط با صنعت، تصریح کرد: با توجه به رویکرد تولیدی –اقتصادی پژوهشکده در سال گذشته، ارتباطات زیادی با اصناف و صنایع مختلف شکل گرفت که منجر به همکاری در تولید محصولات مختلف شد.

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست کلی کشور در خصوص استقرار اقتصاد دانش بنیان، قوانین حمایتی خوبی برای شرکت‌های دانش بنیان وضع شده است. از آنجا که این شرکت‌ها بر پایه دانش و چگالی دانش فعالیت می‌کنند، بسیاری از محصولات آنها نوآورانه بوده و نیاز به بازارسازی دارد. بنابراین بسیاری از قوانین موجود در کشور، باید با محصولات این شرکت‌ها انطباق‌ یافته و نهادهای دولتی و دستگاه‌های نظارتی با سرعت بیشتری همکاری‌ها را شکل دهند تا شتاب رشد شرکت‌های دانش بنیان بیشتر شود.