سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

Academic center for Education, Culture and Research - Khorasan Razavi

پنج شنبه ، 05 مرداد 1396 کد خبر:2249 تعداد بازدید:

گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی

اشتراک گذاری

معرفی

 تبدیل و فرآوری مواد غذایی از جمله صنایع مولد و راهبردی است که نقش مهمی در امنیت غذایی و ایجاد ارزش افزوده فرآورد‌ه‎های کشاورزی دارد. در این زمینه، گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی، ارتقای کیفیت، کاهش ضایعات و هزینه‌های تولید، هم چنین ایجاد تنوع در مواد غذایی و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی را از طریق بهینه‌سازی و طراحی روش‌های فرآوری مواد غذایی در سر لوحه فعالیت‌های خود قرار داده است.

 چشم انداز:

گروه پژوهشی مرجع در سطح ملی در زمینه‌ی فرآوری مواد غذایی با استفاده از فناوری‌های نوین

محورهای اصلی فعالیت:

  • بهینه‌سازی روش‌های فرآوری مواد غذایی به منظور کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری
  • طراحی روش‌های فرآوری مواد غذایی با استفاده از فناوری‌های نوین
  • استفاده از ریزو زیست فناوری در تولید و بسته‌بندی مواد غذایی
  • توسعه فرآورده‌های نوین غذایی و ارایه راه‌كارهای فنی مهندسی صنایع غذایی

جهت گیری پژوهشی:

با توجه به توسعه بازار مصرف فراورده‌های رژیمی عملگر و قابلیت مناسب فناوری اکستروژن در تولید این قبیل فراورده‌ها، گروه فرآوری مواد غذایی،((استفاده از فرایند اکستروژن برای تولید و ارایه فراورده‌های جدید و یا بهبود کیفیت برخی فراورده‌های رایج )) را در برنامه‌های تحقیقاتی میان مدت خود قرار داده است .تطبیق‌پذیری روش فرایند، متنوع بودن طیف فراورده‌های تولیدی و کیفیت مطلوب آن، پائین بودن هزینه‌های تولید نسبت به سایر روش‌های پخت و شکل‌دهی، بالابودن راندمان و عدم دارا بودن فاضلاب از جمله مزیت‌های این روش تولید می‌باشد.

 

توانمندی‌ها:

  • اصلاح و بهبود ویژگی‌های مواد غذایی از طریق فرایند ا کستروژن
  • فرمولاسیون و تولید انواع اسنک حجیم و پوشش طعم‌دار )دراژه( عملگر
  • تولید پروتئین بافت داده شده گیاهی و حیوانی
  • تولید فرآورده‌های غذایی سین‌بایوتیک
  • توسعه فرآیندهای آنزیمی در صنایع غذایی
  • ارایه بسته‌بندی‌های فعال مواد غذایی و فرمولاسیون انواع پوشش خورا کی
  • برگزاری دوره آموزشی و کارگاه‌های تخصصی در زمینه فناوری اکستروژن و سایر فناوری‌های نوین در صنعت غذا
  • ارایه بسته‌بندی‌های فعال مواد غذایی
  • ارایه فرمولاسیون و توسعه فرآورده‌های لبنی و هم چنین فرآورده‌های غذایی سویا
  • برگزاری دوره‌های کوتاه مدت، سمینارها و کارگاه‌های تخصصی
  • ارایه خدمات مشاوره‌ای به واحدهای تولیدی

فعالیت‌های انجام شده:

  • انجام طرح‌های تحقیقاتی
  • تولید آزمایشگاهی كازئین هیدولیزه به روش آنزیمی جهت استفاده در تهیه شیر خشك كودك
  • تولید اسنک اکسترود شده بر پایه مخلوط ذرت و عدس
  • تولید اسنک از طریق اکستروژن مخلوط ذرت و نخود
  • تولید فراورده‌‍‌ی ا کسترود شده حاوی کنجد
  • تولید فراورده‌ی ا کسترود شده حاوی ارزن
  • اسنک حجیم حاوی دانه‌های جوانه زده (گندم، جو، ماش، یونجه و انواع حبوبات)
  • اسنک حجیم حاوی فیبر (فایبرکس، ضایعات فرآوری گوجه فرنگی و انواع میوه و سبزیجات)
  • ارایه فرمولاسیون نان بربری و سنگگ غنی شده با سبوس گندم اکسترود شده
  • فرمولاسیون جیره دامی حاوی بذر كتان برای تولید محصولات غنی از امگا3
  • بهینه‌سازی فرمولاسیون اسنک حجیم بر پایه ضایعات فراورده‌های پخت و قنادی
  • بهبود خصوصیات بافتی كره
  • عملکرد و پایداری باکتری‌های پروبایوتیک و ترکیبات پری‌بیوتیک در فراورده‌های اکسترودشده
  • ارزیابی ویژگی پروبیوتیکی و پری‌بیوتیکی منابع بومی و تجاری درسیستم مدل با رویکرد فرمولاسیون و تولیددراژه عملگر )پوشش طعم‌دار(
  • تعیین بسته‌بندی مناسب با رویکرد حفظ کیفیت فراورده اکسترودشده سین‌بایوتیک در طول دوره ماندگاری
  • بهینه‌سازی شرایط استخراج اینولین از گیاهان بومی، توسط امواج فراصوت و مقایسه آن با روش متداول
  • تولید پودر قارچ خورا كی
  • بهبود كیفیت تغذیه‌ای نمك‌های خورا كی توسط غنی‌سازی مضاعف یا چندگانه با انواع ریزمغذی‌ها
  • استخراج اینولین از برخی گیاهان بومی به كمك روش سطح پاسخ(RSM)، توسط امواج فراصوت و مقایسه آن با روش متداول
  • مجموعه طرح‌های کاربرد فراصوت در فرایندهای مواد غذایی
  • بهینه‌سازی فرمولاسیون اسنک بر پایه سیب‌زمینی و غلات جهت ارتقاء ارزش تغذیه‌ای
  • مروری بر فناوری اكستروژن و كاربردهای آن در فرآوری مواد غذایی
  • تولید ایزوله‌های پروتئینی از منابع بومی وارزیابی ویژگی‌های عملکردی آن‌ها با هدف کاربرد در فرمولاسیون مواد غذایی
  • تهیه شیر سویا به عنوان مكملی برای شیر مادر و استفاده عموم
  • تعیین بهترین روش تولید و فرمولاسیون شیر سویا
  • طراحی و برآورد اقتصادی واحد تولیدی نیمه صنعتی شیر سویا
  • بررسی امكان تولید پنیر سویا در ایران
  • تهیه و تولید ایزوله پروتئینی سویا
  • بهینه كردن تهیه ماست سویا مطابق با ذائقه ایرانی
  • تعیین فرمولاسیون نوشیدنی سویا (گازدار و بدون گاز) و انتخاب بهترین نوع بسته‌بندی
  • بررسی تركیبات شیمیایی، خواص فیزیكی و حسی بستنی سویا
  • انجام مطالعات اولیه و تولید آزمایشگاهی مایونز سویا
  • بهینه‌سازی فرایند تولید چیپس سیب‌زمینی برای کاهش تولید آکریلامید
  • تاثیر جایگزینی شیره خرما، تركیبات پایداركننده و مولد طعم و رنگ بر ویژگی‌های فیزیكوشیمیایی، رئولوژیكی و حسی ماست منجمد
  • تولید بستنی ماستی سین‌بایوتیك برپایه‌ی تكنیك ریزپوشانی ارگانیسم پروبایوتیك
  • كاربرد فراصوت در فرآیندهای مواد غذایی
  • تولید فیلم ضدمیكروبی برپایه ایزوله پروتئینی آب پنیر
  • بهینه‌سازی تولید ایزوله پروتئین نخود به كمك روش سطح پاسخ
  • ارزیابی ویژگی‌های عملگری ایزوله پروتئین نخود
  • تولید فرآورده‌های اکسترود شده (حجیم) بر پایه‌ی کنجد، نخود و عدس
  • ثبت چهار اختراع

آدرس: مشهد - میدان آزادی - پردیس دانشگاه فردوسی - سازمان مرکزی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی

تلفن: 38827139-051 نمابر: 38827139-051-وب سایت: www.foodres.ir