سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

Academic center for Education, Culture and Research - Khorasan Razavi

پنج شنبه ، 05 مرداد 1396 کد خبر:2247 تعداد بازدید:

معرفی

اشتراک گذاری

معرفی

استان خراسان بزرگ یکی از قطب‌های صنایع غذایی کشور محسوب می‌شود. گستردگی حوزهفعالیت‌های این صنعت از یک سو و ضرورت رعایت استانداردها و ارتقای کیفیت محصولات از سوی دیگر موجب شده است تا صاحبان این صنعت،  تحقیق و پژوهش را به عنوان یکی از حلقه‌های اجتناب ناپذیر مجموعه ی مدیریتی خود مورد توجه قراردهند.

جهاددانشگاهی خراسان رضوی از سال 1369 فعالیت در زمینه صنایع غذایی را آغاز کرد و در سال 1373 موفق به اخذ موافقت قطعی گروه پژوهشی صنایع غذایی گردید. در سال 1381 با بررسی مزیت‌های نسبی استان خراسان رضوی و لحاظ سیاست گذاری‌های كلان جهاد دانشگاهی و نیز توانمندی‌های موجود گروه،  تأسیس پژوهشكده‌ای در این زمینه مورد توجه قرار گرفت. با راه‌اندازی دو گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی و افزودنی‌های غذایی و تکمیل کادر علمی،  موافقت اصولی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی در سال 1386 اخذ گردید و پیرو آن نام گروه پژوهشی صنایع غذایی به فرآوری مواد غذایی تغییر یافت. این پژوهشکده دارای دو آزمایشگاه تحقیقاتی فیزیک وشیمیایی و میکروبیولوژی مواد غذایی است و به‏صورت آزمایشگاه همکار با اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان نیز فعالیت می‌نماید.

چشم‌انداز

برخورداری از گروه‌های پژوهشی کارآمد و کسب جایگاه مناسب در بین مراکز تحقیقاتی کشور

اهداف پژوهشکده

  • دستیابی به دانش فنی تولید محصولات جدید، ایمن و با کیفیت
  • تبدیل‌شدن به قطب تحقیقاتی کارآمد علوم و فناوری مواد غذایی در کشور
  • تاثیرگذاری در شبکه پژوهشی علوم و فناوری مواد غذایی در کشور
  • مشارکت در تدوین استانداردهای ملی مربوط به صنایع غذایی
  • پیشگامی در ارایه خدمات تخصصی و مشاوره به واحدهای تولیدی صنایع غذایی
  • انتشار مجلات و کتاب‌های تخصصی صنایع غذایی
  • برگزاری همایش‌های ملی و بین‌المللی در حوزه صنعت غذا
  • همکاری با مراکز آموزش عالی در ارتقاء کیفی دروس تحصیلات تکمیلی و برگزاری دوره‌های تحصیلات تکمیلی پژوهش‌محور در زمینه‌های فرآوری مواد غذایی، افزودنی‌های غذایی و کیفیت و ایمنی مواد غذایی
  • ارایه آموزش‌های تخصصی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مورد نیاز واحدهای صنایع غذایی

  فعالیت‌های انجام شده:

  • انجام 97 طرح پژوهشی خاتمه یافته یا در حال اجرا
  • چاپ بیش از 105 عنوان مقاله در نشریات علمی- پژوهشی معتبر داخلی و خارجی
  • ارایه بیش از 250 عنوان مقاله در همایش‌های ملی و بین‌المللی
  • ثبت 10 عنوان اختراع
  • تالیف و ترجمه 5 عنوان کتاب
  • طراحی و راه اندازی پایلوت نیمه صنعتی و تحقیقاتی استخراج رنگ‌های طبیعی در کشور
  • طراحی و راه اندازی اولین پایلوت نیمه صنعتی و تحقیقاتی اکستروژن در کشور
  • راه اندازی اولین آزمایشگاه تخصصی طراحی و ساخت بیوسنسور در حوزه صنایع غذایی در کشور
  • برگزاری اولین همایش ملی میان وعده‌های غذایی در کشور
  • برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های تخصصی کوتاه مدت
  • مشاوره و راهنمایی پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی

  برخی از طرح‌های شاخص پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی:

  • بهینه‌سازی فرمولاسیون سوسیس کوکتل
  • مطالعه ویژگی‌ها، کاربردها و نحوه تولید رنگ‌های طبیعی در صنایع غذایی
  • بهینه‌سازی شرایط استخراج رنگدانه کورکومین از ریزوم زردچوبه با استفاده از امواج فراصوت و مقایسه آن با روش کلاسیک (ماسراسیون.
  • بررسی ویژگی‌های عملکردی كوركومین در مقایسه با رنگ‌های متداول درسیستم‌های مدل غذایی (ماکارونی و روغن)
  • ساخت سنسور پلیمری حساس به یون سرب (II) به‌منظور کاربرد آن در اندازه‌گیری سرب در شیر خام
  • تولید بستنی ماستی سین بایوتیك بر پایه تكنیك ریزپوشانی ارگانیسم‌ پروبایوتیك
  • تولید آزمایشگاهی كازئین هیدرولیزه به روش آنزیمی جهت استفاده در تهیه شیر خشك كودك
  • بهینه‌سازی فرمولاسیون و تعیین زمان مناسب دورریزی روغن سرخ‌کردنی به‌منظور افزایش پایداری حرارتی آن (طول زمان استفاده روغن) در حین فرایند تولید و کاهش جذب روغن در محصول سرخ‌شده
  • بهینه‌سازی شرایط استخراج اینولین از برخی گیاهان بومی به کمک روش سطح پاسخ، توسط امواج فراصوت و مقایسه آن با روش متداول
  • تولید خمیرترش با استفاده از فناوری زیستی

 

آدرس: مشهد - میدان آزادی - پردیس دانشگاه فردوسی - سازمان مرکزی جهاددانشگاهی خراسان‌رضوی –طبقه اول - پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی

تلفن: 38827139 | 38832360 -051

 نمابر‌: 38841365-051

 وب سایت: www.foodres.ir