. .
۱۳۹۶ پنج شنبه ۵ مرداد
Skip Navigation Linksصفحه اصلی -> معاونت پژوهشی -> مراکز خدمات تخصصی -> مرکز خدمات تخصصی قارچ
. .

گروه پژوهشی زيست فناوري قارچهاي صنعتي

گروه پژوهشي زيست‌فناوري قارچ‌هاي صنعتي در سال 1378 تاسيس گرديد و در سال 1383 موافقت اصولي، در سال 1386 موافقت قطعي خود را از شوراي گسترش تشكيلات پژوهشي جهاد دانشگاهي اخذ نمود.

چشم‌انداز:

مرجع تحقيقات کاربردی در زمينه قارچ‎های خوراکی و دارويی در کشور

جهت گيري پژوهشي:

گروه زيست‌فناوري قارچ‌هاي صنعتي جهاد دانشگاهي مشهد از بدو تاسيس تاکنون فعاليت خود را بر روي برخي زمينه‌هاي پژوهشي و توليدي قارچ‌هاي صنعتي و خصوصا به‌نژادي قارچ‌هاي خوراکي متمرکز نموده است و در اين راه به موفقيت‌هايي دست‎يافته است. اين گروه با دراختيارداشتن سرمايه‌هاي علمي و تجربي خود، به‌نژادي قارچ‌هاي صنعتي، بهينه‏سازي توليد و کسب دانش فني استحصال متابوليت‌هاي با ارزش از آنها را به‏عنوان زمينه تخصصي خود برگزيده است.

محورهاي اصلي فعاليت:

  • شناسايي، اصلاح و دست‏ورزي ژنتيکي نژاد‌هاي قارچ‌هاي صنعتي

  • بهينه‏سازي فرمولاسيون و فرآوري بستر‌هاي کشت قار‌چ‌هاي صنعتي

  • شناسايي و جداسازي متابوليت‌هاي ثانويه قارچي

  • شناسايي عوامل کاهنده عملکرد و کيفيت در قارچ‌هاي صنعتي

توانمندي‏ها:

  •  دراختيارداشتن دانش فني پرورش انواع قارچ‌هاي خوراکي

  •  دراختيارداشتن دانش فني پرورش قارچ خوراکي- دارويي شي‌تاکه

  •  دراختيارداشتن دانش فني توليد رنگ خوراکي از قارچ موناسکوس پرپورئوس

  •  دراختيارداشتن دانش فني اصلاح قارچ‌هاي خوراکي دکمه‌اي و صدفي

  •  دراختيارداشتن دانش فني توليد اسپاون مادري هيبريد قارچ‌هاي خوراکي دکمه‌اي سفيد

  •  پژوهش در زمينه تحقيقات مولکولي قارچ‌هاي خوراکي و دارويي

  •  پژوهش در زمينه فرآوري بسترهاي کشت و کمپوست قارچ‌هاي خوراکي

  •  ارايه مشاوره به‌مراکز توليد و پرورش قارچ‌‌هاي خوراکي

  •  ارايه مشاوره به‎مراکز تکثير اسپاون قارچ‌هاي خوراکي

  •  برگزاري دوره‌هاي کوتاه‎مدت آموزشي در زمينه توليد و اصلاح قارچ‌هاي خوراکي
     

فعاليت‎هاي انجام شده:

  •  ثبت اختراع سه نژاد هيبريد قارچ دکمه‌اي سفيد

  •  انتشار بيش از 40 مقاله علمي در زمينه توليد و اصلاح قارچ‌هاي خوراکي و دارويي

  •  تاليف کتاب "پرورش و اصلاح قارچ‌هاي خوراکي با تاکيد بر قارچ دکمه‌اي سفيد"

  •  ترجمه کتاب "قارچ‌هاي دارويي؛ خواص درماني و کاربرد آنها در پزشکي"

  •  برگزاري بيش از ده کارگاه آموزشي در زمينه پرورش و اصلاح قارچ‌هاي خوراکي و دارويي در سطح ملي

  •  توليد رنگ تام خوراکي از قارچ موناسکوس پرپورئوس

طرح‌هاي پژوهشي انجام شده:

  • آميزش جنسي در بين هموكاريون‌هاي قارچ خوراكي تكمه‌اي سفيد Agaricus bisporus به‏منظور توليد ژنوتيپ‌هاي هيبريد با عملكرد بالا

  • بررسي عمل ژن كنترل‏كننده صفات كمي در قارچ تكمه‌اي سفيد Agaricus bisporus

  • استفاده از نشانگرهاي AFLP در انگشت‏نگاري ژنتيكي نژادهاي قارچ خوراكي Agaricus bisporus

  • امكان‏سنجي كشت آزمايشگاهي نژادهاي قارچ شي‌تاكه، با استفاده از ضايعات كشاورزي به‌منظور تهيه اسپاون

  • بررسي توليد جمعيت مادري هتروزيگوس در قارچ خوراكي دكمه‏اي سفيد، به‏منظور به‎كارگيري در برنامه‎هاي اصلاحي پيشرفته

  • توليد رنگ تام خوراكي از قارچ موناسكوس پرپورئوس با استفاده از تغذيه با پيش‎سازها و اليسيتور

  • شناسايي و بررسي عمل باكتري‎هاي دخيل در فرآيند كمپوست‎سازي براي قارچ خوراكي دكمه‎اي سفيد

  • شناسايي و تفكيك نژادهاي قارچ خوراكي دكمه‎اي با استفاده از نشانگر ISSR و نواحي ITS و IGS دي‎ان‎آ ريبوزومي

آزمايشگاه توليد اسپاون:

آزمايشگاه توليد اسپاون گروه زيست‌فناوري قارچ‌هاي صنعتي به‎منظور ارائه دستاوردهاي پژوهشي گروه و ارتباط با صنعت و پرورش‎دهندگان قارچ خوراکي راه‎اندازي شد. اين آزمايشگاه در حال حاضر به‎عنوان تنها مرکز توليد نژاد هيبريد قارچ خوراکي در کشور، اسپاون هيبريد F1 قارچ خوراکي دکمه‌اي و اسپاون قارچ خوراکي صدفي را در اختيار قارچ‌کاران قرار مي‌دهد.

نشانی گروه: مشهد- میدان آزادی –پردیس دانشگاه فردوسی –سه را ه تربیت – ساختمان اقبال جهاددانشگاهی مشهد

تلفن:38781514-051

نشانی آزمایشگاه: مشهد- پردیس دانشگاه فردوسی-روبروی پردیس 5

تلفن:38788509 -051

For More Information or Technical Support  Mail To webmaster@jdm.ac.ir
Copyright © 2017 JDM All Rights Reserved.